Értékbecslés és akvizíciós átvilágítás

Az ingatlanszektor legösszetettebb és legspeciálisabb területei a szálloda és üdülőingatlanok üzleti értékbecslése és az akvizíciót megelőző átvilágítás, melyek magas fokú szakértelmet, ugyanakkor mind a szállodaipar, mind pedig a szállodapiac jövőbeni változásainak ismeretét igénylik.

Tapasztalatunk mind az egyedi, mind a portfolió befektetési döntések előkészítését alapozza meg ügyfeleink részére. A legrégebben alapított szállodai és turisztikai tanácsadóként Kelet-Közép-Európában, Oroszországban és a FÁK államokban, tapasztalt nemzetközi és helyi munkatársaink kivételes piaci ismeretekkel rendelkeznek, továbbá képesek értelmezni és értékelni a szállodai befektetések jellegzetességeit és körülményeit egymástól teljesen eltérő piacokon is. A Horwath HTL vezetősége négy kontinensen felépített tapasztalataira alapozva segíti az Ön munkáját és döntéseit.

Amit kínálunk

  • Szakértői vélemény formájában akvizíciót megelőző átvilágítást készítünk, hogy segítsünk a potenciális befektetés kockázatainak és lehetőségeinek felmérésében;
  • Hatékonyan működünk együtt jogi és adó szakértőkkel az akvizíció teljes időszakában;
  • Szakértőink különösen képzettek abban, hogy a szállodai vagyontárgy megvásárlásának vagy értékesítésének komplex folyamatában segítsék a befektetőket, hitelezőket és tulajdonosokat;
  • Jelentős tapasztalattal rendelkezünk egyedi vagyontárgy vagy portfolió értékbecslésekben az üdülési jogoktól kezdve a minimális szolgáltatású szállodákon keresztül az ötcsillagos és luxus üdülőszállodákig;
  • Az elemzés a gyakorlatban magában foglalja a kínálat és kereslet változásainak, valamint azoknak az ingatlan jövőbeni gazdasági teljesítményére gyakorolt hatásainak vizsgálatát;
  • Az értékbecsléseket a nemzetközileg elfogadott értékelési standardok szerint végezzük.

Szolgáltatások

Tranzakciós szolgáltatások

A Horwath HTL sikeresen működik együtt a szállodai tranzakciókra szakosodott HTL Capital Advisors-al annak érdekében, hogy teljeskörű tranzakciós szolgáltatásokat nyújthasson ügyfelei részére. A HTL Capital Advisors egy globális szakmai hálózat, melyet a Horwath HTL vezetői alapítottak a világ számos nagyvárosában azzal a céllal, hogy tranzakciós és tőkebevonási szolgáltatásokat nyújtson a szállodaipari szereplők számára. A HTL Capital Advisors szorosan együttműködik a Horwath HTL irodákkal, hogy az ügyfelek elvárásainak megfelelő, teljeskörű tranzakciós szolgáltatásokat nyújthasson helyi, regionális és globális szinteken egyaránt.

Az HTL Capital Advisors minden vezetője széleskörű és megbízható szakmai tapasztalattal rendelkezik a tranzakciós és a tőkebevonási tevékenységek területén saját és más országokban egyaránt, az ügyfeleknek határon átnyúló tranzakciós lehetőségeket kínálva fel ezáltal.

A Horwath HTL rendkívül széleskörű tudással és képzett szakember gárdával rendelkezik a szálloda és turisztikai szektorban. Üzleti partnerével, a HTL Capital Advisors-al közösen pedig teljeskörű tranzakciós szolgáltatásokat képes nyújtani egészen az új finanszírozástól az értékesítésig.

Minden jelentős tranzakció a projekt átvilágítását, a piac alapos vizsgálatát és a jövőbeni hatások figyelembevételét igényli. Többek között ezeket a tevékenységeket képesek nyújtani a HTL Capital Advisors szakemberei, akik a tranzakció kezdetétől annak lezárásáig támogatják professzionálisan és bizalommal ügyfeleiket.

A HTL Capital Advisors szakembereinek globális megközelítése képes a nemzetközi hálózatot úgy irányítani, hogy az a világ minden pontján segíthesse ügyfeleit. Egy sikeres hotel tranzakció alapvetően a szállodaingatlan megfelelő értékbecslésén és egy piacképes szerződésen múlik.

Horwath HTL Hungary Projektek